Stefánia szelet sült krumplival
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 80 dkg darált hús
- 1 zsemle
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 tojás 1 nyers, 4 főtt
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt pirospaprika
- 1 kg krumpli
Elkészítés
- A zsemlét kisebb darabokra vágjuk, vízben beáztatjuk.
- A darált húsba beleütjük a tojást, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét és az egészet összegyúrjuk, mintha tésztát gyúrnánk.
- A massza felét kizsírozott tepsibe simítjuk, ráfektetjük a megpucolt főtt tojásokat és a hús másik felével az egészet beborítjuk.
- Félig megfőzött felezett krumplikkal körbe rakjuk a stefánia szeletünket.
- Majd sütés előtt fél deci vizet öntünk a tepsibe.
- Végül forró sütőben pirosra sütjük.
- Tálaláskor készíthetünk mellé párolt lilakáposztát.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Sült hús receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha