Ecetes párolt lilakáposzta
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 közepes lilakáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet 10%-os
- só
- bors
Elkészítés
- Egy nagyobb lábast vegyünk elő, mert a lilakáposztának eleinte hely kell, később párolódás közben majd összeesik.
- A káposztát elnegyedeljük és éles késsel vékonyan felcsíkozzuk, a hagymát is felaprítjuk.
- Mindkettőt rárakjuk a felolvasztott zsírra, összekavarjuk.
- Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. A végén adjuk hozzá az ecetet.
Receptjellemzők
Receptek: Saláta receptek
Menüsor: Előétel ötletek, Köret ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Előétel ötletek, Köret ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha