Oldal kiválasztása

Ecetes párolt lilakáposzta

PRÉMIUM »
Ecetes párolt lilakáposzta
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 25 minutes
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 1 közepes lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ecet 10%-os
  • bors

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Egy nagyobb lábast vegyünk elő, mert a lilakáposztának eleinte hely kell, később párolódás közben majd összeesik.
  • A káposztát elnegyedeljük és éles késsel vékonyan felcsíkozzuk, a hagymát is felaprítjuk.
  • Mindkettőt rárakjuk a felolvasztott zsírra, összekavarjuk.
  • Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. A végén adjuk hozzá az ecetet.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!