Diós-lekváros márvány szelet
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 3 tojássárga
- 2-3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dkg lekvár
- 5 dkg darált dió
Márvány (máz) hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál ecet
- 2 teáskanál kakaópor
Elkészítés
- A tésztához a sütőport elkeverjük a lisztben, beleütjük a 3 tojássárgát és a zsírral, cukorral, tejföllel együtt összegyúrjuk.
- Elfelezzük, majd a tészta egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
- Lekvárral megkenjük és dióval megszórjuk.
- A tészta másik felében eldolgozzuk a kakaóport és ezt is kinyújtjuk, majd befedjük vele a tepsiben lévőket. 180 fokon megsütjük.
- Közben félig felverjük a tojásfehérjét, majd a porcukorral együtt tovább verjük és a végén beletesszük az ecetet.
- 2 teáskanál kakaóport ugyanannyi cukorral és kevés vízzel összeforralunk.
- A megsült tészta tetejére még forrón rákenjük a mázat, a cukros kakaóval éppencsak megpöttyözzzük.
- Egy késsel előbb vízszintesen, majd függőlegesen megcsíkozzuk. Ettől lesz szép márványos. Így hagyjuk kihűlni.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek