Oldal kiválasztása

Diós-lekváros márvány szelet

PRÉMIUM »
Diós-lekváros márvány szelet
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Összesen: 1 hour 10 minutes
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárga
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 dkg lekvár
  • 5 dkg darált dió

Márvány (máz) hozzávalói:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál kakaópor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A tésztához a sütőport elkeverjük a lisztben, beleütjük a 3 tojássárgát és a zsírral, cukorral, tejföllel együtt összegyúrjuk.
  • Elfelezzük, majd a tészta egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük.
  • Lekvárral megkenjük és dióval megszórjuk.
  • A tészta másik felében eldolgozzuk a kakaóport és ezt is kinyújtjuk, majd befedjük vele a tepsiben lévőket. 180 fokon megsütjük.
  • Közben félig felverjük a tojásfehérjét, majd a porcukorral együtt tovább verjük és a végén beletesszük az ecetet.
  • 2 teáskanál kakaóport ugyanannyi cukorral és kevés vízzel összeforralunk.
  • A megsült tészta tetejére még forrón rákenjük a mázat, a cukros kakaóval éppencsak megpöttyözzzük.
  • Egy késsel előbb vízszintesen, majd függőlegesen megcsíkozzuk. Ettől lesz szép márványos. Így hagyjuk kihűlni.
    Diós-lekváros márvány szelet tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!