Sült tarja zöldségágyon
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 8 szelet tarja
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés
- A megmosott, lecsepegtetett tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. A megpucolt hagymát szintén karikára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeleteljük.
- Egy kizsírozott tepsibe lerakjuk a krumplikarikákat, enyhén megsózzuk ráfektetjük a húsokat.
- Tetejére jön a többi zöldség.
- Kevés vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és forró (180 fokos) sütőbe tesszük. Amikor a tarja megpuhult (ami kb. 1 óra), levesszük a fóliát és pirosra sütjük 190 fokon.
Plusz tipp
Jót tesz a tarjának, ha sütés előtt 1-2 órával elkészítjük, állni hagyjuk. Így jól összeérnek az ízek, és nekünk sem kell kapkodnunk vele.Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Sült tarja receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Évszak: Nyári ételek