Oldal kiválasztása

Sült tarja zöldségágyon

PRÉMIUM »
Sült tarja zöldségágyon
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 30 minutes
Összesen: 2 hours 5 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 8 szelet tarja
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés

  • A megmosott, lecsepegtetett tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
  • A krumplit megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. A megpucolt hagymát szintén karikára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeleteljük.
  • Egy kizsírozott tepsibe lerakjuk a krumplikarikákat, enyhén megsózzuk ráfektetjük a húsokat.
  • Tetejére jön a többi zöldség.
  • Kevés vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és forró (180 fokos) sütőbe tesszük. Amikor a tarja megpuhult (ami kb. 1 óra), levesszük a fóliát és pirosra sütjük 190 fokon.

Plusz tipp

Jót tesz a tarjának, ha sütés előtt 1-2 órával elkészítjük, állni hagyjuk. Így jól összeérnek az ízek, és nekünk sem kell kapkodnunk vele.

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!