Hamis tiramisu grízzel
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 20 db babapiskóta
- 1,5 dl feketekávé lefőtt
- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 db tojás
- kakaópor
- rumaroma (elhagyható)
Elkészítés
- Elkészítjük a kávét ízlés szerinti cukorral, (rummal), kihűtjük.
- A tejet a tojássárgákkal, a maradék cukorral és a búzadarával összefőzzük. Híg “tejbegrízt” kapunk, majd kihűtjük.
- A tojásfehérjéből habot verünk, majd a kihűlt tejbe keverjük.
- A babapiskótákat megáztatjuk a kávéban és egy tál aljára rétegezzük. Rákanalazunk egy adag krémet.
- Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. A tetejére krém kerül, amit megszórunk kakaóporral.
- A hamis tiramisut hűtőben érleljük 3-4 órán át.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek