Kakaós csavart kalács
PRÉMIUM »Hozzávalók
Kalács tészta:
- 50 dkg liszt
- 2-3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 db tojás
- 10 dkg vaj olvasztott
Kakaós töltelék:
- 5 dkg vaj olvasztott
- 2 evőkanál kakaópor cukrozatlan
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál kardamon (elhagyható)
Elkészítés
- A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot és elmorzsoljuk benne az élesztőt.
- Közben kimérjük a lisztet, a cukrot, beleütjük a tojást.Ehhez jön a felfutott élesztő, és elkezdjük összegyúrni, folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott vajat és bedagasztjuk.
- Amikor szép fényes a tészta, nem ragad a tálhoz, akkor kész a dagasztás, meghintjük liszttel, letakarjuk, megkelesztjük.
- Közben összekeverjük a kakaóport a cukorral, kardamonnal.
- A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra.Gondolatban hosszában elfelezzük, a felénk eső részét megkenjük a vajjal és megszórjuk a cukros kakaóval. Tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk.
- 16 csíkot vágunk, amiket egyesével megcsavarunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.Addig újra kelesztjük a csavart kalácsokat, míg a sütő bemelegszik.
- A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
- A megsült kakaós kalácsokat meglocsoljuk cukros tejjel (3 evőkanál tej, 1 evőkanál cukor) és egy másik tepsivel 10 percre letakarjuk.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek, Péksütemények, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek