Édes kapros-túrós lepény
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 35 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
Töltelék hozzávalói:
- 45 dkg túró
- 5 evőkanál cukor lehet több, ha édesebben szereted
- 1 evőkanál búzadara
- 2 tojás
- 1 nagy csokor kapor
Rátét hozzávalói:
- 1 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés
- A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és az olvasztott vajat. Összegyúrjuk, bedagasztjuk.
- Nagyon lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- Közben a túrót krémesre keverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a búzadarával.
- Ezután beleforgatjuk az apróra vágott kaprot.
- A 3 tojásfehérjéből (a harmadikat a rátétként felhasznált tojásból kapjuk) kemény habot verünk és ezt is a túrókrémbe keverjük.
- Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk. Beleborítjuk a megkelt tésztát, ujjainkkal elegyengetjük, majd ráhalmozzuk a túrót.
- 180 fokon színesedésig sütjük.
- A tojássárgát elkeverjük a tejföllel, megkenjük vele a tésztát és további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Receptjellemzők
Receptek: Lepény receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Előétel ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Előétel ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek