Oldal kiválasztása

Édes kapros-túrós lepény

PRÉMIUM »
Édes kapros-túrós lepény
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 35 minutes
Kelesztés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 55 minutes
Adag: 1 kis tepsi

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 3 dkg olvasztott vaj

Töltelék hozzávalói:

  • 45 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor lehet több, ha édesebben szereted
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 nagy csokor kapor

Rátét hozzávalói:

  • 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztbe beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és az olvasztott vajat. Összegyúrjuk, bedagasztjuk.
  • Nagyon lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
  • Közben a túrót krémesre keverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a búzadarával.
  • Ezután beleforgatjuk az apróra vágott kaprot.
  • A 3 tojásfehérjéből (a harmadikat a rátétként felhasznált tojásból kapjuk) kemény habot verünk és ezt is a túrókrémbe keverjük.
  • Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk. Beleborítjuk a megkelt tésztát, ujjainkkal elegyengetjük, majd ráhalmozzuk a túrót.
  • 180 fokon színesedésig sütjük.
  • A tojássárgát elkeverjük a tejföllel, megkenjük vele a tésztát és további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
    Kapros-túrós lepény tepsiben

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!