Oldal kiválasztása

Barackos kígyórétes

PRÉMIUM »
Barackos kígyórétes
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 25 minutes
Pihenőidő: 15 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Kígyórétes tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg zsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás + 1 kenéshez
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojássárgája

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 40 dkg sárgabarack

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

Először a tésztát készítjük el:

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A liszthez adjuk a zsírt, a cukrot és a tojásokat, valamint a felfutott élesztőt.
  • Közepesen lágy tésztává összegyúrjuk és félretesszük addig, meg a tölteléket is elkészítjük.

Most következik a töltelék:

  • A túróban elkeverjük a cukrot, a búzadarát és a tojásokat. Botmixerrel krémesítjük.
  • A megmostt sárgabarackokból eltávolítjuk a magot és ha szükségesnek látjuk, kisebb darabokra vágjuk.

Kígyórétes összeállítása:

  • A tésztát átgyúrjuk, kétfelé vágjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk.
    Hosszanti oldalával párhuzamosan a középső ⅓ részbe kanalazzuk a túrókrém felét. Rápakoljuk a barack felét.
  • A tészta két szabadon hagyott részét ferdén csíkokban bevagdossuk.
    Ezeket a csíkokat váltakozva a töltelékes részre hajtogatjuk.
  • Ezután óvatosan a kész rétesünk alá nyúlunk és áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy csináljuk a tészta másik felével.
  • A réteseket 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, felvert tojással megkenjük a tésztát és pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!