Barackos kígyórétes
PRÉMIUM »Hozzávalók
Kígyórétes tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 17 dkg zsír
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás + 1 kenéshez
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tojássárgája
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg búzadara
- 2 db tojás
- 40 dkg sárgabarack
Elkészítés
Először a tésztát készítjük el:
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A liszthez adjuk a zsírt, a cukrot és a tojásokat, valamint a felfutott élesztőt.
- Közepesen lágy tésztává összegyúrjuk és félretesszük addig, meg a tölteléket is elkészítjük.
Most következik a töltelék:
- A túróban elkeverjük a cukrot, a búzadarát és a tojásokat. Botmixerrel krémesítjük.
- A megmostt sárgabarackokból eltávolítjuk a magot és ha szükségesnek látjuk, kisebb darabokra vágjuk.
Kígyórétes összeállítása:
- A tésztát átgyúrjuk, kétfelé vágjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk.Hosszanti oldalával párhuzamosan a középső ⅓ részbe kanalazzuk a túrókrém felét. Rápakoljuk a barack felét.
- A tészta két szabadon hagyott részét ferdén csíkokban bevagdossuk.Ezeket a csíkokat váltakozva a töltelékes részre hajtogatjuk.
- Ezután óvatosan a kész rétesünk alá nyúlunk és áthelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy csináljuk a tészta másik felével.
- A réteseket 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük, felvert tojással megkenjük a tésztát és pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek