Sárgabarackos-túrós süti
PRÉMIUM »Hozzávalók
Süteménytészta hozzávalói:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj hideg
- 3 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1,5 dkg élesztő
- 1 db tojás
Rátét hozzávalói:
- 1 kg sárgabarack
- 50 dkg túró
- 1 dl tej
- 2 csomag vanília pudingpor
- 4 db tojás
- 18 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
Először a süti tésztát készítjük el:
- A tejfölben simára keverjük az élesztőt.A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és az élesztős tejfölt.
- Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és addig félretesszük, míg a rátéttel elkészülünk.
Rátét készítése:
- Egy nagy tálban elkeverjük a tejben a pudingport, majd a cukrot, az aromát, a tojásokat, a tejszínt és végül a túrót. Botmixerrel csomómentesre keverjük.
- A megmosott sárgabarackok magját eltávolítjuk.
- A süti tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Villával megszurkáljuk és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Az elfelezett barackokat rásorakoztatjuk és végül egyenletesen rákanalazzuk a túrós öntetet.
- 170 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Közben érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosak átsüljön barackos süteményünk.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek