Oldal kiválasztása

Sárgabarackos-túrós süti

PRÉMIUM »
Sárgabarackos-túrós süti
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 1 hour
Összesen: 2 hours
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Süteménytészta hozzávalói:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj hideg
  • 3 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás

Rátét hozzávalói:

  • 1 kg sárgabarack
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 4 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

Először a süti tésztát készítjük el:

  • A tejfölben simára keverjük az élesztőt.
    A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és az élesztős tejfölt.
  • Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és addig félretesszük, míg a rátéttel elkészülünk.

Rátét készítése:

  • Egy nagy tálban elkeverjük a tejben a pudingport, majd a cukrot, az aromát, a tojásokat, a tejszínt és végül a túrót. Botmixerrel csomómentesre keverjük.
  • A megmosott sárgabarackok magját eltávolítjuk.
  • A süti tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
    Villával megszurkáljuk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  • Az elfelezett barackokat rásorakoztatjuk és végül egyenletesen rákanalazzuk a túrós öntetet.
  • 170 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Közben érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosak átsüljön barackos süteményünk.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!