Zöldbabfőzelék
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 kg zöldbab
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsír
- 3 dl tejföl
- só
- ecet
Elkészítés
- A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, feldaraboljuk, egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük vízzel.Sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Rántás készítés:
- A felolvasztott zsírra 1,5 kanál lisztete szórunk, elkeverjük, lepirítjuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy odaégjen.
- Amikor már érezni lehet a liszt pirított illatát, és rózsaszínű a rántásunk, leveszzük a tűzről, kevés vizet engedünk rá, majd a tűzön egy percig kevergetjük.
- Ezután ráöntjük a rántsunkat a forrásban lévő zöldbabra.
Habarás készítés:
- Kb. 1,5 evőkanál lisztet és a tejfölt csomómentesen összekeverjük. Egy kevés főzőlevet is rámerünka zsöldbabból és elkeverjük.
- Majd a harást is is a zöldbabfőzelékbe keverjük.
- Ha mégegyszer felforrt a főzelék, kész is vagyunk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál ecettel ízesítjük.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Főzelékek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek