Oldal kiválasztása

Zöldbabfőzelék

PRÉMIUM »
Zöldbabfőzelék
Előkészítés: 50 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 35 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 dl tejföl
  • ecet

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, feldaraboljuk, egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük vízzel.
    Sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.

Rántás készítés:

  • A felolvasztott zsírra 1,5 kanál lisztete szórunk, elkeverjük, lepirítjuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy odaégjen.
  • Amikor már érezni lehet a liszt pirított illatát, és rózsaszínű a rántásunk, leveszzük a tűzről, kevés vizet engedünk rá, majd a tűzön egy percig kevergetjük.
  • Ezután ráöntjük a rántsunkat a forrásban lévő zöldbabra.

Habarás készítés:

  • Kb. 1,5 evőkanál lisztet és a tejfölt csomómentesen összekeverjük. Egy kevés főzőlevet is rámerünka zsöldbabból és elkeverjük.
  • Majd a harást is is a zöldbabfőzelékbe keverjük.
  • Ha mégegyszer felforrt a főzelék, kész is vagyunk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál ecettel ízesítjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!