Kapros-krumplis lepény

Kapros-krumplis lepény
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 4 személyre
hirdetés

Hozzávalók

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl tejföl

Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • 0,5 evőkanál zsír
hirdetés

Elkészítés

  • A krumplit puhára főzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük. Belekeverjük az apróra vágott kaprot, pici sót és a tejfölt, majd félretesszük.
  • A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk.
  • A lisztben elkeverjük a pici sót, beleütjük a tojást, hozzájön a zsír és az élesztős tej.
  • Lágy tésztát gyúrunk, amit letakarva megkelesztünk.
  • A megkelt lepénytésztát sütőpapíron kinyújtjunk, amilyen nagyra csak tudjuk, majd papírral együtt átemeljük a tepsibe.
  • Rákenjük a tölteléket és a tészta 4 sarkát középre hajtjuk.
  • Ujjainkal kicsit lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és lekenjük a felvert tojással.
  • 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Hidegen fogyasztjuk!
hirdetés