Kapros-krumplis lepény
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg krumpli
- 1 csokor kapor
- 1 dl tejföl
- só
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
- 0,5 evőkanál zsír
- só
Elkészítés
- A krumplit puhára főzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük. Belekeverjük az apróra vágott kaprot, pici sót és a tejfölt, majd félretesszük.
- A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk.
- A lisztben elkeverjük a pici sót, beleütjük a tojást, hozzájön a zsír és az élesztős tej.
- Lágy tésztát gyúrunk, amit letakarva megkelesztünk.
- A megkelt lepénytésztát sütőpapíron kinyújtjunk, amilyen nagyra csak tudjuk, majd papírral együtt átemeljük a tepsibe.
- Rákenjük a tölteléket és a tészta 4 sarkát középre hajtjuk.
- Ujjainkal kicsit lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk és lekenjük a felvert tojással.
- 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Hidegen fogyasztjuk!
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Kelt tésztás receptek, Lepény receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek