Oldal kiválasztása

Sertéspörkölt nokedlivel

PRÉMIUM »
Sertéspörkölt nokedlivel
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 2 hours 5 minutes
Nokedli szaggatás: 15 minutes
Összesen: 3 hours 20 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Sertéspörkölt hozzávalói:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 fakanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 db paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • erős paprika

Nokedli hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál
  • 4,5 dl víz

Elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  • A sertéshúst megmossuk és közepes méretű kockákra vágjuk.
  • Az apróra felkockázott hagymát forró zsíron üvegesre pirítjuk.
  • A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és egy kevés vizet öntünk hozzá.
  • Visszahelyezzük a tűzre, és pár percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
  • A paradicsomoról lehúzzuk a héját, felkockázzuk, majd hozzáadjuk.
  • Beletesszük a sertéshúst, fűszerezzük, és alaposan átkeverjük.
  • Annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje és fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük.
    Sertéspörkölt lapockából
  • Ha szeretjük, akkor ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát.

Nokdeli elkészítése:

  • Egy nagy fazékban vizet teszünk felforrni.
  • A lisztben elkeverjük a sót és a felvert tojást. A vizet fokozatosan hozzá adagolva fakanállal jól eldolgozzuk.
  • Kisebb adagokban nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
  • Miután az utolsó adaggal is végeztünk, kavargatva megfőzzük kb. 5 percig, majd leszűrjük.
    Leszűrt nokedli
  • Tálaláskor először a nokedlit szedjük a tányérba, majd a rájöhet a sertéspörkölt.

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!