Sertéspörkölt nokedlivel
PRÉMIUM »Hozzávalók
Sertéspörkölt hozzávalói:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 fakanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 db paradicsom
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- erős paprika
Nokedli hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 4,5 dl víz
Elkészítés
Pörkölt elkészítése:
- A sertéshúst megmossuk és közepes méretű kockákra vágjuk.
- Az apróra felkockázott hagymát forró zsíron üvegesre pirítjuk.
- A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és egy kevés vizet öntünk hozzá.
- Visszahelyezzük a tűzre, és pár percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
- A paradicsomoról lehúzzuk a héját, felkockázzuk, majd hozzáadjuk.
- Beletesszük a sertéshúst, fűszerezzük, és alaposan átkeverjük.
- Annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje és fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük.
- Ha szeretjük, akkor ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát.
Nokdeli elkészítése:
- Egy nagy fazékban vizet teszünk felforrni.
- A lisztben elkeverjük a sót és a felvert tojást. A vizet fokozatosan hozzá adagolva fakanállal jól eldolgozzuk.
- Kisebb adagokban nokedliszaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
- Miután az utolsó adaggal is végeztünk, kavargatva megfőzzük kb. 5 percig, majd leszűrjük.
- Tálaláskor először a nokedlit szedjük a tányérba, majd a rájöhet a sertéspörkölt.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Pörkölt receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha