Lucskos káposzta

Lucskos káposzta
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 2 hours
Összesen: 2 hours 40 minutes
Adag: 8 személyre
hirdetés

Hozzávalók

  • 1,5 kg oldalas
  • 2 kg édes káposzta
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • bors
  • csípős paprika elhagyható

Rántás hozzávalói:

  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
hirdetés

Elkészítés

Pörkölt elkészítése (érdemes lehet ezt az előző nap elkészíteni):

  • Először is nagy fazékban főzzünk, mert a káposzta az elején nagy helyet igényel.
  • A zsíron megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a paprikával. Rátesszük a feldarabolt oldalast és fűszerezés után félpuhára főzzük.
  • A káposztát negyedekre vágjuk és nem túl vékonyan felcsíkozzuk, majd rátesszük a húsra.
  • Mikor már szinte kész, elkészítjük a rántást.

Rántás elkészítése:

  • A zsíron megpirítjuk a lisztet, felengedjük vízzel, tűzön jól elkeverjük és a káposztára öntjük.
  • Még egyszer összeforr és elkészült a lucskos káposztánk. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk.
hirdetés