Lucskos káposzta

Hozzávalók
- 1,5 kg oldalas
- 2 kg édes káposzta
- 1 evőkanál zsír
- 2 db vöröshagyma
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál borsikafű
- só
- bors
- csípős paprika elhagyható
Rántás hozzávalói:
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
Pörkölt elkészítése (érdemes lehet ezt az előző nap elkészíteni):
- Először is nagy fazékban főzzünk, mert a káposzta az elején nagy helyet igényel.
- A zsíron megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a paprikával. Rátesszük a feldarabolt oldalast és fűszerezés után félpuhára főzzük.
- A káposztát negyedekre vágjuk és nem túl vékonyan felcsíkozzuk, majd rátesszük a húsra.
- Mikor már szinte kész, elkészítjük a rántást.
Rántás elkészítése:
- A zsíron megpirítjuk a lisztet, felengedjük vízzel, tűzön jól elkeverjük és a káposztára öntjük.
- Még egyszer összeforr és elkészült a lucskos káposztánk. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek, Tavaszi ételek, Téli ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek, Tavaszi ételek, Téli ételek