Oldal kiválasztása

Sós túrós korong

PRÉMIUM »
Sós túrós korong
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 35 minutes
Adag: 2 személyre

Hozzávalók

  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • bors

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Először a krumplit megfőzzük.
  • Majd a megfőtt krumplit áttörjük és kihűtjük.
  • Ha kihűlt, hozzáadjuk a túrót, a lisztet, a tojásokat, valamint a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fakanállal jól összekeverjük.
  • Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, amire kanál segítségével kis halmokat sorakoztatunk.
  • Ezeket egy kicsit lelapogatjuk, kevés olajjal meglocsoljuk és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
    Félidőben a túró korongokat két villa segítségével megfordítjuk, hogy a másik oldala is piruljon.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!