Sós túrós korong
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg túró
- 5 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
Elkészítés
- Először a krumplit megfőzzük.
- Majd a megfőtt krumplit áttörjük és kihűtjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a túrót, a lisztet, a tojásokat, valamint a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fakanállal jól összekeverjük.
- Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, amire kanál segítségével kis halmokat sorakoztatunk.
- Ezeket egy kicsit lelapogatjuk, kevés olajjal meglocsoljuk és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben a túró korongokat két villa segítségével megfordítjuk, hogy a másik oldala is piruljon.
Receptjellemzők
Receptek: Alapreceptek, Egytálételek
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha