Virsli tésztába tekerve
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 3 dkg vaj
- 1 tojás a kenéshez
- 1 evőkanál szezámmag a szóráshoz
- 2 pár virsli
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
- A lisztben elkavarjuk a sót, bele morzsoljuk a vajat, hozzá öntjük az élesztős tejet és az egészet összegyúrjuk.
- Ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva 30 percig kelesztünk.
- Közben a virsliről lehúzzuk a héját és hosszában 4 részre vágjuk, vagyis 16 csíkunk lesz.
- A tésztát lisztezett felületen 2 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk és 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk.
- Ezeket a csíkokat spirálvonalban tekerjük fel a virslikre, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek