Oldal kiválasztása

Virsli tésztába tekerve

PRÉMIUM »
Virsli tésztába tekerve
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 30 minutes
Összesen: 1 hour 35 minutes
Adag: 16 darab

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 evőkanál szezámmag a szóráshoz
  • 2 pár virsli

Elkészítés

  • Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  • A lisztben elkavarjuk a sót, bele morzsoljuk a vajat, hozzá öntjük az élesztős tejet és az egészet összegyúrjuk.
  • Ruganyos tésztát kapunk, amit letakarva 30 percig kelesztünk.
  • Közben a virsliről lehúzzuk a héját és hosszában 4 részre vágjuk, vagyis 16 csíkunk lesz.
  • A tésztát lisztezett felületen 2 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk és 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk.
  • Ezeket a csíkokat spirálvonalban tekerjük fel a virslikre, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokon pirosra sütjük.
    Virsli tésztába tekerve

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!