Oldal kiválasztása

Kakaós kelt kuglóf

PRÉMIUM »
Kakaós kelt kuglóf
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Pihenő: 1 hour
Összesen: 2 hours 5 minutes
Adag: 4 főre

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál kakaópor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a cukrot, egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az aromát és a felfutott élesztő.
  • Az egészet összegyúrjuk és az olvasztott vaj fokozatos hozzáadásával bedagasztjuk. (Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet.)
  • Amikor a tésztánk szép fényes, ruganyos, kettévágjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a pici tejjel (esetleg rum aromával) elkevert kakaóport.
  • A két tésztát letakarva megkelesztjük.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen gyengén átgyúrjuk, külön-külön kinyújtjuk és mint a bejglit feltekerjük.
  • A két hurkát összefonjuk, koszorúvá formázzuk és egy alaposan kivajazott, enyhén belisztezett kuglóf formába helyezzük.
  • Addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik. Sütés közben végezzünk tűpróbát. Ha megsült, melegen kiborítjuk.

Tipp:

A kakaós tésztába tehetünk mazsolát.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!