Kakaós kelt kuglóf
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 45 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 1 tojássárga
- 1 teáskanál vanília aroma
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a cukrot, egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az aromát és a felfutott élesztő.
- Az egészet összegyúrjuk és az olvasztott vaj fokozatos hozzáadásával bedagasztjuk. (Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet.)
- Amikor a tésztánk szép fényes, ruganyos, kettévágjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a pici tejjel (esetleg rum aromával) elkevert kakaóport.
- A két tésztát letakarva megkelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen gyengén átgyúrjuk, külön-külön kinyújtjuk és mint a bejglit feltekerjük.
- A két hurkát összefonjuk, koszorúvá formázzuk és egy alaposan kivajazott, enyhén belisztezett kuglóf formába helyezzük.
- Addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik. Sütés közben végezzünk tűpróbát. Ha megsült, melegen kiborítjuk.
Tipp:
A kakaós tésztába tehetünk mazsolát.Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek, Kuglóf receptek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek