Réteges sajtos-vajas kifli
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 70 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 2 tojás + 1 a kenéshez
- 2 dl kefir
- 1 dl olaj
Töltelék hozzávalói:
- 15 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg reszelt sajt + 5 dkg a szóráshoz
Elkészítés
- Cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a kefirt és a felfutott élesztőt.
- Összegyúrjuk és az olaj fokozatos adagolásával bedagasztjuk.
- Könnyű tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen enyhén átgyúrunk és 4 részre osztunk.
- Egy adagot vékonyra kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, meszórjuk 10 dkg sajttal és beborítjuk a szintén kinyújtott következő adag tésztával.
- Kicsit lenyomkodjuk és 8 részre vágjuk.
- Ezeket egyesével feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval.
- A sütőt 190 fokra bemelegítjük.
- Közben a felvert tojással megkenjük a kifliket és reszelt sajttal megszórjuk. Ezalatt is kelnek egy kicsit a sajtos-vajas kiflik, amiket végül pirosra sütünk.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Kifli receptek, Péksütemények
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek