Oldal kiválasztása

Réteges sajtos-vajas kifli

PRÉMIUM »
Réteges sajtos-vajas kiflik tepsiben
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 16 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 70 dkg rétesliszt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál
  • 2 tojás + 1 a kenéshez
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj

Töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg reszelt sajt + 5 dkg a szóráshoz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a kefirt és a felfutott élesztőt.
  • Összegyúrjuk és az olaj fokozatos adagolásával bedagasztjuk.
  • Könnyű tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen enyhén átgyúrunk és 4 részre osztunk.
  • Egy adagot vékonyra kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, meszórjuk 10 dkg sajttal és beborítjuk a szintén kinyújtott következő adag tésztával.
  • Kicsit lenyomkodjuk és 8 részre vágjuk.
  • Ezeket egyesével feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval.
  • A sütőt 190 fokra bemelegítjük.
  • Közben a felvert tojással megkenjük a kifliket és reszelt sajttal megszórjuk.
    Ezalatt is kelnek egy kicsit a sajtos-vajas kiflik, amiket végül pirosra sütünk.
    Réteges sajtos-vajas kifli felvágva

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!