Oldal kiválasztása

Vajas vágott zsemle

PRÉMIUM »
Vajas vágott zsemle
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 1 hour 15 minutes
Összesen: 2 hours 5 minutes
Adag: 8 darab

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 12 dkg vaj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  • Közben a lisztben elkeverjük a sót és elmorzsolunk 4 dkg vajat.
  • Hozzá öntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  • Könnyű, kissé lágy tésztát kapunk. Amikor már szép egynemű, ruganyos, letakarjuk és kb. 1 órát kelesztjük.
  • A megkelt tésztát kiborítjuk, 1-2 mozdulattal finoman átgyúrjuk, 8 részre osztjuk és egyenként gombócokat formázunk belőlük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét letakarva 15 percig kelesztjük a zsemléket.
  • A sütőt bekapcsoljuk és 200 fokra melegítjük.
  • A megkelt zsemléket egy éles késsel középen hosszában bemetszünk és és mindegyikbe 1-1 dkg hideg vajszeletet dugunk.
    Vajas vágott zsemlék 1-1 dkg vajjal a közepén
  • Kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!