Töltött tök darált hússal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 db főzőtök közepes méretű
- 1 kg darált hús sertés
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy csokor kapor
- reszelt sajt
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
Elkészítés
Ragu (darált hús) előkészítése:
- A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, erre rárakjuk a darált húst és kevergetve hagyjuk kifehéredni.
- Ezután ízlés szerint befűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
- Közben a kaprot apróra vágjuk és a kész darált húsba belekeverjük.
Tök elkészítése:
- A tököt ketté vágjuk, a magját eltávolítjuk, meghámozzuk és egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük.
- A raguval megtöltjük a tököket, kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőbe tesszük annyi időre, hogy a tök megpuhuljon. Ez kb. 40 perc lesz.
- Ezután levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Plusz tippek
- Időtakarékosság szempontjából hasznos lehet a ragut előző nap elkészíteni, hogy másnap csak a tökkel keljen foglalkozni.
- Miután elkészült érdeme várni vele, míg langyosra lehűl és csak után fogyasztani.
Töltött tök tálalása
A darált sússal töltött tök mellé a fehér rizs passzol a legjobban, mert a semleges ízű rizs tökéletesen kiegészíti a töltöt tök gazdag, fűszeres ízét.Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha