Oldal kiválasztása

Töltött tök darált hússal

PRÉMIUM »
Töltött tök darált hússal
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 1 hour
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 2 hours 30 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 1 db főzőtök közepes méretű
  • 1 kg darált hús sertés
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy csokor kapor
  • reszelt sajt
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítés

Ragu (darált hús) előkészítése:

  • A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, erre rárakjuk a darált húst és kevergetve hagyjuk kifehéredni.
  • Ezután ízlés szerint befűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
  • Közben a kaprot apróra vágjuk és a kész darált húsba belekeverjük.

Tök elkészítése:

  • A tököt ketté vágjuk, a magját eltávolítjuk, meghámozzuk és egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük.
  • A raguval megtöltjük a tököket, kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőbe tesszük annyi időre, hogy a tök megpuhuljon. Ez kb. 40 perc lesz.
  • Ezután levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Plusz tippek

  • Időtakarékosság szempontjából hasznos lehet a ragut előző nap elkészíteni, hogy másnap csak a tökkel keljen foglalkozni.
  • Miután elkészült érdeme várni vele, míg langyosra lehűl és csak után fogyasztani.
 

Töltött tök tálalása

A darált sússal töltött tök mellé a fehér rizs passzol a legjobban, mert a semleges ízű rizs tökéletesen kiegészíti a töltöt tök gazdag, fűszeres ízét.

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!