Sertéspörkölt lapockából
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 kg sertéslapocka
- 1 fakanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt pirospaprika
- fél paradicsom
- só
- bors
- őrölt kömény
- erős paprika
Elkészítés
- A húst megmossuk és felkockázzuk.
- Az apróra felkockázott hagymát a forró zsíron megdinszteljük.
- A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és visszahúzzuk a tűzre. Pár percig összefőzzük amitől kicsit összesűrűsödik.
- Belekockázzuk a paradicsomot, aminek előzőleg eltávolítottuk a héját. Rátesszük a sertéslapockát, fűszerezzük, jól megkavarjuk.
- Ezután felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon puhára főzzük. Ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát.
Receptjellemzők
Receptek: Pörkölt receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha