Oldal kiválasztása

Sóágyon sült töltött csirke

PRÉMIUM »
Sóágyon sült töltött csirke
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 20 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű egész csirke
  • 1 kg
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A csirkét megtisztítjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, a belsejét sózzuk, borsozzuk.
  • Tepsibe szórjuk a sót, ráhelyezzük a csirkét, a két lábát összekötözzük.
  • A zöldségeket felaprítjuk és a csirke üregei és bőre alá betuszkoljuk.
  • Ezzel készen is vagyunk, mehet a 180 fokos sütőbe.
  • Félidőben a töltött csirkét két vila segítségéve megfordítottam, hogy a másik oldala is megpiruljon.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!