Oldal kiválasztása

Tejfölös rakott krumpli

PRÉMIUM »
Tejfölös rakott krumpli
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Összesen: 1 hour 55 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 8 db krumpli közepes méretű
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy pohár tejföl

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A tojásokat és a krumplit (héjában) megfőzzük, kihűtjük.
  • A hagymát felszeleteljük, zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a kolbász karikákat és pár percig pirítjuk.
  • Kizsírozunk egy tűzálló tálat. A tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk.
    A krumpli héját lehúzzuk és szitén karikára vágjuk.

Most jön a rakott krumpli összeállítása:

  • Lerakunk egy sor krumplit, megsózzuk, erre terítjük a tojást, majd a hagymás kolbászt. Meglocsoljuk tejföllel.
  • Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejföl kerül.
  • 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a tejfölös rakott krumplinkat.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!