Tejfölös rakott krumpli
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 8 db krumpli közepes méretű
- 3 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg kolbász
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy pohár tejföl
- só
Elkészítés
- A tojásokat és a krumplit (héjában) megfőzzük, kihűtjük.
- A hagymát felszeleteljük, zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a kolbász karikákat és pár percig pirítjuk.
- Kizsírozunk egy tűzálló tálat. A tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk.A krumpli héját lehúzzuk és szitén karikára vágjuk.
Most jön a rakott krumpli összeállítása:
- Lerakunk egy sor krumplit, megsózzuk, erre terítjük a tojást, majd a hagymás kolbászt. Meglocsoljuk tejföllel.
- Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejföl kerül.
- 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a tejfölös rakott krumplinkat.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha