Rakott kelkáposzta kolbásszal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 15 dkg lángolt kolbász
- 8 dkg rizs
- 2 db főtt tojás
- 1 db tojás
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- köménymag
Elkészítés
- A kelkáposztát leveleire szedjük, a középső megvastagodott eret kivágjuk.
- A leveleket megmossuk és sós, köménymagos vízben fedő alatt főzni kezdjük.
- Forrástól számítva kb. 6-8 perc múlva levesszük a tűzről és leszűrjük. (A főzés ideje függ a káposzta zsengeségétől. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!)
- A megmosott rizst szintén megfőzzük.
- A kolbászt felszeleteljük, ha engedi, villával össze is törhetjük.
- A megpucolt tojásokat felkarikázzuk.
- Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
Most jön az rakott kelkáposzta összerakása:
- Pár káposztalevelet lefektetünk, ráhalmozzuk a rizs felét, erre jön a kolbász és a tojások fele.
- Tejföllel megpöttyözzük és kezdjük előről a rétegezést. A tetejére káposzta kerül, amit 1-2 evőkanál olajjal meglocsolunk.
- A felvert tojást elkeverjük a maradék tejföllel és a káposzta tetejét ezzel bevonjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek