Oldal kiválasztása

Rakott kelkáposzta kolbásszal

PRÉMIUM »
Rakott kelkáposzta kolbásszal
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 8 dkg rizs
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • köménymag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A kelkáposztát leveleire szedjük, a középső megvastagodott eret kivágjuk.
  • A leveleket megmossuk és sós, köménymagos vízben fedő alatt főzni kezdjük.
  • Forrástól számítva kb. 6-8 perc múlva levesszük a tűzről és leszűrjük. (A főzés ideje függ a káposzta zsengeségétől. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!)
  • A megmosott rizst szintén megfőzzük.
  • A kolbászt felszeleteljük, ha engedi, villával össze is törhetjük.
  • A megpucolt tojásokat felkarikázzuk.
  • Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával.

Most jön az rakott kelkáposzta összerakása:

  • Pár káposztalevelet lefektetünk, ráhalmozzuk a rizs felét, erre jön a kolbász és a tojások fele.
  • Tejföllel megpöttyözzük és kezdjük előről a rétegezést. A tetejére káposzta kerül, amit 1-2 evőkanál olajjal meglocsolunk.
  • A felvert tojást elkeverjük a maradék tejföllel és a káposzta tetejét ezzel bevonjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
    Kolbászos rakott kelkáposzta jénaiban

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!