Oldal kiválasztása

Rakott zöldbab csirkemellel és bacon szalonnával

PRÉMIUM »
Rakott zöldbab csirkemellel és bacon szalonnával
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Összesen: 1 hour 55 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Rakott zöldbab hozzávalói:

  • 1 kg zöldbab
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg rizs
  • olaj
  • bors

Besamel mártás hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fehérbors

Elkészítés

  • A megtisztított, falatnyira felvágott zöldbabot megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
  • A rizst is megfőzzük.
  • A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és szintén falatnyira felvágjuk. Forró olajra tesszük.
    Először a hús kifehéredik, majd a levét elfővi és egy kis piros színt kap. Sózzuk, borsozzuk.
  • Egy sütőtálat előkészítünk. Egy sort lerakunk a baconből, erre jön egy sor zöldbab, rá újra bacon, majd rizs kerül, ere csirkemell.
  • Ezt folytatjuk, míg el nem fogy minden összetevő. A tetejére zöldbab kerüljön.

Besamel mártás:

  • A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, ezen elkeverjük a lisztet.
  • Állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a forró tejet.
    Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Végül belekeverjük a reszelt sajtot. (Vigyázzunk, mert gyorsan besűrűsödik. Esetleg egy kevés tejjel hígíthatjuk.)
  • A mártást ráöntjük a rakott zölbabra és az egészet betoljuk a 180 fokos sütőbe és pirosra sütjük.

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!