Rakott zöldbab csirkemellel és bacon szalonnával
PRÉMIUM »Hozzávalók
Rakott zöldbab hozzávalói:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg bacon
- 10 dkg rizs
- olaj
- só
- bors
Besamel mártás hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- fehérbors
Elkészítés
- A megtisztított, falatnyira felvágott zöldbabot megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
- A rizst is megfőzzük.
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és szintén falatnyira felvágjuk. Forró olajra tesszük.Először a hús kifehéredik, majd a levét elfővi és egy kis piros színt kap. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy sütőtálat előkészítünk. Egy sort lerakunk a baconből, erre jön egy sor zöldbab, rá újra bacon, majd rizs kerül, ere csirkemell.
- Ezt folytatjuk, míg el nem fogy minden összetevő. A tetejére zöldbab kerüljön.
Besamel mártás:
- A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, ezen elkeverjük a lisztet.
- Állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük a forró tejet.Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Végül belekeverjük a reszelt sajtot. (Vigyázzunk, mert gyorsan besűrűsödik. Esetleg egy kevés tejjel hígíthatjuk.)
- A mártást ráöntjük a rakott zölbabra és az egészet betoljuk a 180 fokos sütőbe és pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Évszak: Nyári ételek