Oldal kiválasztása

Tejfölös kifli

PRÉMIUM »
Tejfölös kifli
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Pihenőidő 1 hour
Összesen: 1 hour 35 minutes
Adag: 8 darab

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2 teáskanál
  • 4 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl víz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A kifli összes hozzávalóját egy tálba tesszük, összegyúrjuk, és kb. 10 percig dagasztjuk.
  • Majd letakarjuk és kb. 1 órát kelesztjük.
  • Miután megkelt a sütőt 200 fokra melegítjük és a tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  • A megkelt kifli tésztát a munkalapra borítjuk és elfelezzük.
    Külön-külön kinyújtjuk őket és négy részre vágjuk. Így 8 darab kis tésztánk lesz.
  • Ezeket hosszanti irányba kinyújtjuk és a szélesebb oldaláról elkezdjük kiflialakúra tekerni.
  • Mind a 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt finom ropogósra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!