Tejfölös kifli
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 55 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál tejföl
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl víz
Elkészítés
- A kifli összes hozzávalóját egy tálba tesszük, összegyúrjuk, és kb. 10 percig dagasztjuk.
- Majd letakarjuk és kb. 1 órát kelesztjük.
- Miután megkelt a sütőt 200 fokra melegítjük és a tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megkelt kifli tésztát a munkalapra borítjuk és elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk őket és négy részre vágjuk. Így 8 darab kis tésztánk lesz.
- Ezeket hosszanti irányba kinyújtjuk és a szélesebb oldaláról elkezdjük kiflialakúra tekerni.
- Mind a 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt finom ropogósra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Kifli receptek, Péksütemények
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek