Lenmagos kifli
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 55 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál zsír
- 2 dl víz
- 2 evőkanál lenmag
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sót, a lenmagot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt, majd fokozatosan a vizet.
- Az egészet összegyúrjuk. Szükség esetén adunk még hozzá vizet, de ha túl lágy a tészta, akkor lisztet. Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép egyenletes állagú, közepesen lágy nem lesz.
- Majd letakarva megkelesztjük.
- Ezután kiborítjuk egy lisztezett felületre, egy-két mozdulattal átgyúrjuk, elfelezzük.
- Az egyik felét kör alakúra kinyújtjuk és késsel 4 részre osztjuk.
- Az így kapott háromszögeket egyenként szintén kinyújtjuk oly módon, hogy egy nagyon magas keskeny háromszöget kapjunk.
- Ezt a felénk eső oldaláról kezdve feltekerjük, kifli formára igazítjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Így járunk el a maradék tésztával is.
- Majd letakarva addig kelesztjük, míg a sütőnk 200 fokra felmelegszik.
- És ezután kb. 20 perc alatt készre sütjük a lenmagos kifliket.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Kifli receptek, Péksütemények
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek