Oldal kiválasztása

Lenmagos kifli

PRÉMIUM »
Lenmagos kifli
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 55 minutes
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 8 darab

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál lenmag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elkeverjük a sót, a lenmagot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a zsírt és a tejfölt, majd fokozatosan a vizet.
  • Az egészet összegyúrjuk. Szükség esetén adunk még hozzá vizet, de ha túl lágy a tészta, akkor lisztet.
    Addig dagasztjuk a tésztát, míg szép egyenletes állagú, közepesen lágy nem lesz.
  • Majd letakarva megkelesztjük.
  • Ezután kiborítjuk egy lisztezett felületre, egy-két mozdulattal átgyúrjuk, elfelezzük.
  • Az egyik felét kör alakúra kinyújtjuk és késsel 4 részre osztjuk.
  • Az így kapott háromszögeket egyenként szintén kinyújtjuk oly módon, hogy egy nagyon magas keskeny háromszöget kapjunk.
  • Ezt a felénk eső oldaláról kezdve feltekerjük, kifli formára igazítjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Így járunk el a maradék tésztával is.
  • Majd letakarva addig kelesztjük, míg a sütőnk 200 fokra felmelegszik.
  • És ezután kb. 20 perc alatt készre sütjük a lenmagos kifliket.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!