Őszibarackos-tejfölös sütemény
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1-2 evőkanál víz
Barackos, tejfölös rátét hozzávalói:
- 1 kg őszibarack
- 2 evőkanál citromlé
- 2 nagy pohár tejföl
- 1 csomag vanília pudingpor
- 20 dkg porcukor
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sütőport, a porcukrot, elmozsoljuk benne a hideg vajat. Beleütjük a tojást, vízzel együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Ezután folpackba csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.
- A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
- Közben az őszibarackot megpucoljuk és falatnyi darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
- A pudingpor és a porcukor keverékéhez adjuk a tejfölt és alaposan kidolgozzuk.
- A kivett tésztán eloszlatjuk az őszibarackot, rákanalazzuk a tejfölös krémet és visszatéve a sütőbe kb. 30 perc alatt megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek