Oldal kiválasztása

Őszibarackos-tejfölös sütemény

PRÉMIUM »
Őszibarackos-tejfölös sütemény
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Pihenő: 30 minutes
Összesen: 2 hours
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1-2 evőkanál víz

Barackos, tejfölös rátét hozzávalói:

  • 1 kg őszibarack
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 20 dkg porcukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elkeverjük a sütőport, a porcukrot, elmozsoljuk benne a hideg vajat. Beleütjük a tojást, vízzel együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  • Ezután folpackba csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.
  • A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
  • Közben az őszibarackot megpucoljuk és falatnyi darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
  • A pudingpor és a porcukor keverékéhez adjuk a tejfölt és alaposan kidolgozzuk.
  • A kivett tésztán eloszlatjuk az őszibarackot, rákanalazzuk a tejfölös krémet és visszatéve a sütőbe kb. 30 perc alatt megsütjük.
    Őszibarackos-tejfölös sütemény tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!