Szárazbab főzelék
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 25 dkg tarkabab
- 3 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál ecet
- só
Elkészítés
- Előző este a szárazbabot megmossuk és beáztatjuk.
- Másnap leöntjük a vizet a babról és tiszta vizet engedünk rá. Sóval, babérlevéllel fedő alatt megfőzzük.
- A rántáshoz a zsíron zsemle színűre pirítunk egy evőkanál lisztet, kevés vízzel felöntjük és a tűzön jól elkeverjük.
- Ráöntjük a szinte kész babra és jöhet a habarás:a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd pár kanállal teszünk hozzá a főzőléből.
- Ezel is jól elkeverjük, majd végül a forrásban lévő babhoz adagoljuk folytonos kevergetés mellett.
- Most még egyet összeforr, és kész a szárazbab főzelékünk. Ecettel ízesítjük.
- (Tálalhatjuk pl. debrecenivel, amit kevés zsíron előtte átsütöttünk.)
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Főzelékek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha