Oldal kiválasztása

Szárazbab főzelék

PRÉMIUM »
Szárazbab főzelék
Előkészítés: 25 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Beáztatás: 12 hours
Összesen: 13 hours 10 minutes
Adag: 2 személyre

Hozzávalók

  • 25 dkg tarkabab
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Előző este a szárazbabot megmossuk és beáztatjuk.
  • Másnap leöntjük a vizet a babról és tiszta vizet engedünk rá. Sóval, babérlevéllel fedő alatt megfőzzük.
  • A rántáshoz a zsíron zsemle színűre pirítunk egy evőkanál lisztet, kevés vízzel felöntjük és a tűzön jól elkeverjük.
  • Ráöntjük a szinte kész babra és jöhet a habarás:
    a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd pár kanállal teszünk hozzá a főzőléből.
  • Ezel is jól elkeverjük, majd végül a forrásban lévő babhoz adagoljuk folytonos kevergetés mellett.
  • Most még egyet összeforr, és kész a szárazbab főzelékünk. Ecettel ízesítjük.
  • (Tálalhatjuk pl. debrecenivel, amit kevés zsíron előtte átsütöttünk.)
    Szárazbab főzelék debrecenivel

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!