Oldal kiválasztása

Kelkáposzta főzelék

PRÉMIUM »
Kelkáposzta főzelék
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 15 minutes
Adag: 6 főre

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű kelkáposzta
  • 4 db krumpli
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • köménymag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A kelkáposztát 4 részre vágjuk és felcsíkozzuk. Nagyobb fazékba rakjuk, megszórjuk a köménymaggal és belerakjuk a felkockázott krumplit.
  • Sózzuk és fedő alatt főzzük. Mikor már kb. fél fővésben van, elkészítjük a rántást.
  • Ehhez a felolvasztott zsíron zsemle színűre pirítunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük vízzel, kavargatva besűrítjük és a forrásban lévő káposztához adjuk.
  • Megvárjuk, hogy jól összeforrjanak. közben nekilátunk a habarásnak:
    Csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejfölben, adunk hozzá pár kanállal a forró főzőléből, ezzel is jól elkeverjük és végül beleöntjük a főzelékbe.
  • Többszöri kavargatás mellett összeforraljuk, és elkészültünk a kelkáposzta főzelékkel.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!