Kelkáposzta főzelék
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 közepes méretű kelkáposzta
- 4 db krumpli
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- só
- köménymag
Elkészítés
- A kelkáposztát 4 részre vágjuk és felcsíkozzuk. Nagyobb fazékba rakjuk, megszórjuk a köménymaggal és belerakjuk a felkockázott krumplit.
- Sózzuk és fedő alatt főzzük. Mikor már kb. fél fővésben van, elkészítjük a rántást.
- Ehhez a felolvasztott zsíron zsemle színűre pirítunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük vízzel, kavargatva besűrítjük és a forrásban lévő káposztához adjuk.
- Megvárjuk, hogy jól összeforrjanak. közben nekilátunk a habarásnak:Csomómentesen elkeverjük a lisztet a tejfölben, adunk hozzá pár kanállal a forró főzőléből, ezzel is jól elkeverjük és végül beleöntjük a főzelékbe.
- Többszöri kavargatás mellett összeforraljuk, és elkészültünk a kelkáposzta főzelékkel.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Főzelékek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Zöldséges ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Zöldséges ételek