Szalonnás lecsó
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 8-10 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 evőkanál zsír
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg szalonna (húsos)
- 4 db tojás
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítés
- A felolvasztott zsíron megfuttatjuk a felkockázott szalonnát.
- Rádobjuk a felaprított hagymát és kavargatva üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával.
- A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, rátesszük a szalonnás hagymára, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre főzzük.Nem kell szétfőzni, maradjon egy kicsit roppanós.
- A tojásokat felverjük és a lecsóra öntjük, 1-2 perces kevergetés után elkészült a szalonnás lecsónk.
Receptjellemzők
Receptek: Lecsó receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek