Oldal kiválasztása

Szalonnás lecsó

PRÉMIUM »
Szalonnás lecsó
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 2 személyre

Hozzávalók

  • 8-10 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna (húsos)
  • 4 db tojás
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

  • A felolvasztott zsíron megfuttatjuk a felkockázott szalonnát.
  • Rádobjuk a felaprított hagymát és kavargatva üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával.
  • A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, rátesszük a szalonnás hagymára, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre főzzük.
    Nem kell szétfőzni, maradjon egy kicsit roppanós.
  • A tojásokat felverjük és a lecsóra öntjük, 1-2 perces kevergetés után elkészült a szalonnás lecsónk.
    Szalonnás lecsó

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!