Oldal kiválasztása

Kolbászos-szalonnás lecsó tojással

PRÉMIUM »
Kolbászos-szalonnás lecsó tojással
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 25 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 12 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg lángolt kolbász csípős
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 4 db tojás

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A szalonnát felkockázzuk és a zsíron kisütjük.
  • Amikor megpörcösdött, kiszedjük és a megmaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
    Amikor ez is kész, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.
  • A megmosott paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, majd a hagymára tesszük. Jól összekeverjük és fedő alatt félpuhára főzzük.
  • Közben felszeleteljük a kolbászt és a tojásokat felverjük.
  • A félkész lecsóhoz adjuk a kolbászt, visszatesszük a szalonnát, egyet-kettőt rottyan és ráöntjük a tojásokat.
    Kevergetjük és amikor tojás összerántja a lecsót, és ezzel el is készültünk.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!