Kolbászos-szalonnás lecsó tojással
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 12 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg lángolt kolbász csípős
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- 4 db tojás
Elkészítés
- A szalonnát felkockázzuk és a zsíron kisütjük.
- Amikor megpörcösdött, kiszedjük és a megmaradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.Amikor ez is kész, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.
- A megmosott paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, majd a hagymára tesszük. Jól összekeverjük és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Közben felszeleteljük a kolbászt és a tojásokat felverjük.
- A félkész lecsóhoz adjuk a kolbászt, visszatesszük a szalonnát, egyet-kettőt rottyan és ráöntjük a tojásokat. Kevergetjük és amikor tojás összerántja a lecsót, és ezzel el is készültünk.
Receptjellemzők
Receptek: Lecsó receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek