Lecsós csirkepörkölt
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 4-5 db csirkeszárny
- 3 db csirke alsócomb
- 3 db csirke felsőcomb
- 8 db paprika
- 3 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- zsír
Elkészítés
- A csirke részeit (csirkeszárnyat, alsó-, felsőcombot) megmossuk ha szükséges, feldaraboljuk.
- A hagymát apróra felszeleteljük, zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával.Kevés vizet öntünk rá és pár percig főzzük, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
- A húsokat rátesszük a hagymára, felöntjük vízzel, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt kis lángon előfőzzük.
- Addig felszeleteljük a paprikát és a paradicsomot és a fél fővésben lévő húshoz adjuk.
- Fedő alatt készre főzzük a lecsós csirkepörköltet. Ízlés szerint erős paprikát is adhatunk hozzá.
Receptjellemzők
Receptek: Csirkepörkölt receptek, Lecsó receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek