Oldal kiválasztása

Rögtön puha mézeskalács

PRÉMIUM »
Rögtön puha mézeskalács
Előkészítés: 25 minutes
Sütés / Főzés: 8 minutes
Pihenő: 12 hours
Összesen: 12 hours 33 minutes
Adag: 4 tepsi

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg méz
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 csomag szalalkáli
  • 60 dkg liszt

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A vajat és a mézet fellangyosítjuk.
  • A tojásokat a porcukorral, a fűszerekkel é a szalalkálival botmixerrel jól elvegyítjük, majd beleöntjük a vajas mézet, elkavarjuk.
  • Ezután bele szitáljuk a lisztet, összegyúrjuk. (Nem kell megijedni, mert nagyon ragacsos tésztát kapunk.)
  • Ezt letakarva a konyhapulton pihentetjük legalább egy fél napot.
  • Másnapra a tészta annyira megkeményedik, hogy lisztezett felületen át tudjuk gyúrni.
  • Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon barnára sütjük. Nagyon kell vigyázni a sütéskor, mert könnyen megéghet.
    Puha mézeskalácsok tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!