Rögtön puha mézeskalács
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 25 dkg méz
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 csomag szalalkáli
- 60 dkg liszt
Elkészítés
- A vajat és a mézet fellangyosítjuk.
- A tojásokat a porcukorral, a fűszerekkel é a szalalkálival botmixerrel jól elvegyítjük, majd beleöntjük a vajas mézet, elkavarjuk.
- Ezután bele szitáljuk a lisztet, összegyúrjuk. (Nem kell megijedni, mert nagyon ragacsos tésztát kapunk.)
- Ezt letakarva a konyhapulton pihentetjük legalább egy fél napot.
- Másnapra a tészta annyira megkeményedik, hogy lisztezett felületen át tudjuk gyúrni.
- Kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon barnára sütjük. Nagyon kell vigyázni a sütéskor, mert könnyen megéghet.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Karácsonyi receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek