Kelt kakaós kalács
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukor
Töltelék hozzávalói:
- 8 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál kakaópor cukrozatlan
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítés
Tészta elkészítése:
- A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
- Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és végül fokozatosan belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
- Az egészet szépen kidagasztjuk. Szép fényes, ruganyos kalácstésztát kapunk.
- Majd letakarva duplájára kelesztjük.
Kakaós kalács elkészítése:
- A megkelt kalácstésztát lisztezett felületre borítjuk, 1-2 mozdulattal finoman átgyúrjuk és két cipót formázunk.
- Az egyiket vékonyra kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az olvasztott vaj felével.
- A kakaópor és a porcukrot összekeverjük és a felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- A hosszabbik oldalán kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Ugyanígy járunk el a tészta másik felével. Végül a kakaós kalácsokat megkenjük a felvert tojással.
- Addig kelnek még a kalácsok, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek