Oldal kiválasztása

Kelt kakaós kalács

PRÉMIUM »
Kelt kakaós kalács
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 2 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor

Töltelék hozzávalói:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál kakaópor cukrozatlan
  • 4 evőkanál porcukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
  • Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és végül fokozatosan belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
  • Az egészet szépen kidagasztjuk. Szép fényes, ruganyos kalácstésztát kapunk.
  • Majd letakarva duplájára kelesztjük.

Kakaós kalács elkészítése:

  • A megkelt kalácstésztát lisztezett felületre borítjuk, 1-2 mozdulattal finoman átgyúrjuk és két cipót formázunk.
  • Az egyiket vékonyra kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az olvasztott vaj felével.
  • A kakaópor és a porcukrot összekeverjük és a felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  • A hosszabbik oldalán kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Ugyanígy járunk el a tészta másik felével. Végül a kakaós kalácsokat megkenjük a felvert tojással.
  • Addig kelnek még a kalácsok, míg a sütő bemelegszik 180 fokra. Kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
    Kelt kakaós kalácsok tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!