Oldal kiválasztása

Puha almás-fahéjas keksz

PRÉMIUM »
Puha almás-fahéjas keksz
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 28 darab

Hozzávalók

  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál citromlé

Szóráshoz:

  • 8 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
  • A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojásokkal.
  • Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Végül az almákkal együtt jól összekeverjük.
  • Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe.
  • Az almás tésztából kézzel kis gombócokat formázunk (ragacsos lesz!) és 180 fokon megsütjük.
    Puha almás keksz tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!