Puha almás-fahéjas keksz
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 db alma
- 2 evőkanál citromlé
Szóráshoz:
- 8 dkg porcukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
- A kétféle cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojásokkal.
- Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Végül az almákkal együtt jól összekeverjük.
- Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe.
- Az almás tésztából kézzel kis gombócokat formázunk (ragacsos lesz!) és 180 fokon megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Keksz receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek