Sajtos koszorú
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 3 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- szezámmag
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
- A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Majd elkezdjük összegyúrni miközben fokozatosan adagoljuk a vajat.
- Alaposan kidolgozzuk, ha már szép sima a tészta felülete és elválik a táltól, letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, 9 részre osztjuk és kis gombócokat formázunk.
- Egyesével kinyújtjuk, a felső részt kb. a tészta feléig egy centis szélességben éles késsel bevagdossuk.
- A tészta másik felét olvasztott vajjal megkenjük és sajttal megszórjuk.
- A sajtos felétől kezdve feltekerjük és koszorút formázunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sajtos koszorúkat és addig pihentetjük, míg a sütő 180 fokra felmelegszik.
- Közben megkenjük őket felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
- Majd pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Péksütemények
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek