Oldal kiválasztása

Sajtos koszorú

PRÉMIUM »
Sajtos koszorú
Előkészítés: 50 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 55 minutes
Adag: 9 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • szezámmag

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg olvasztott vaj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Majd elkezdjük összegyúrni miközben fokozatosan adagoljuk a vajat.
  • Alaposan kidolgozzuk, ha már szép sima a tészta felülete és elválik a táltól, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, 9 részre osztjuk és kis gombócokat formázunk.
  • Egyesével kinyújtjuk, a felső részt kb. a tészta feléig egy centis szélességben éles késsel bevagdossuk.
    1. lépés
  • A tészta másik felét olvasztott vajjal megkenjük és sajttal megszórjuk.
    2. lépés
  • A sajtos felétől kezdve feltekerjük és koszorút formázunk.
    3. lépés
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sajtos koszorúkat és addig pihentetjük, míg a sütő 180 fokra felmelegszik.
  • Közben megkenjük őket felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
  • Majd pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!