Oldal kiválasztása

Rakott csirkemell besamellel

PRÉMIUM »
Rakott csirkemell besamellel
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Rakott csirkemell hozzávalói:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kisebb paradicsom
  • bors

Besamel mártás hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl tej
  • csipetnyi fehérbors
  • szerecsendió

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet szeletekre vágjuk.
  • A szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt olajban megpirítjuk.
  • A csirkemell szeleteket tűzálló tálba rétegezzük miközben sózzuk, borsozzuk, valamint paradicsom karikákat fektetünk közéjük.
  • Majd az egésze félretesszük.

Besamel mártás elkészítése:

  • A vajat felolvasztjuk, rajta a lisztet kissé megpirítjuk, mintha rántást készítenénk.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és folytonos kavargatás mellett kis adagokban a tejet.
  • Végül a kisebb darabokra vágott sajtot. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk tejjel. Sózzuk, borsozzuk.
  • Akkor lesz kész, amikor a sajt szépen elolvadt.
  • A besamel mártást a csirkemellekre kanalazzuk és letakarás nélkül 180 fokon pirosra sütjük.
    Besameles rakott csirkemell jénaiban

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!