Rakott csirkemell besamellel
PRÉMIUM »Hozzávalók
Rakott csirkemell hozzávalói:
- 1 kg csirkemellfilé
- 0,5 dl olaj
- 1 kisebb paradicsom
- só
- bors
Besamel mártás hozzávalói:
- 10 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 5 dl tej
- csipetnyi fehérbors
- szerecsendió
Elkészítés
- A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet szeletekre vágjuk.
- A szeletek mindkét oldalát 2-3 perc alatt olajban megpirítjuk.
- A csirkemell szeleteket tűzálló tálba rétegezzük miközben sózzuk, borsozzuk, valamint paradicsom karikákat fektetünk közéjük.
- Majd az egésze félretesszük.
Besamel mártás elkészítése:
- A vajat felolvasztjuk, rajta a lisztet kissé megpirítjuk, mintha rántást készítenénk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és folytonos kavargatás mellett kis adagokban a tejet.
- Végül a kisebb darabokra vágott sajtot. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk tejjel. Sózzuk, borsozzuk.
- Akkor lesz kész, amikor a sajt szépen elolvadt.
- A besamel mártást a csirkemellekre kanalazzuk és letakarás nélkül 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek, Sült csirkemell receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek