Rakott karfiol darált hússal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 10 dkg rizs
- 80 dkg sertés darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés
- A zsíron üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rárakjuk a darált húst, kifehéredésig kavargatjuk, majd fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük.
- A megmosott rizst megfőzzük.
- A karfiolt rózsáira szedjük, szintés megfőzzük.
- Az eddigi folyamatokat lehet időzíteni. Pl. a darált húst előző nap is elkészíthetjük, a rizst és a karfiolt is megfőzhetjük hamarabb.
Most jön a rakott karfiol összeállítása:
- Egy tűzálló tálba rakjuk a karfiol felét, rá jön a rizs, erre a hús, majd az egészet betakarjuk a maradék karfiollal.
- A hús visszamaradt szaftjában elkeverjük a tejfölt és rákanalazzuk a karfiolra.
- 190 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha