Oldal kiválasztása

Rakott karfiol darált hússal

PRÉMIUM »
Rakott karfiol darált hússal
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 25 minutes
Összesen: 2 hours 10 minutes
Adag: 6 főre

Hozzávalók

  • 1 db karfiol
  • 10 dkg rizs
  • 80 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 nagy doboz tejföl

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A zsíron üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rárakjuk a darált húst, kifehéredésig kavargatjuk, majd fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük.
  • A megmosott rizst megfőzzük.
  • A karfiolt rózsáira szedjük, szintés megfőzzük.
  • Az eddigi folyamatokat lehet időzíteni. Pl. a darált húst előző nap is elkészíthetjük, a rizst és a karfiolt is megfőzhetjük hamarabb.

Most jön a rakott karfiol összeállítása:

  • Egy tűzálló tálba rakjuk a karfiol felét, rá jön a rizs, erre a hús, majd az egészet betakarjuk a maradék karfiollal.
  • A hús visszamaradt szaftjában elkeverjük a tejfölt és rákanalazzuk a karfiolra.
  • 190 fokon pirosra sütjük.
    Rakott karfiol jénaiban

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!