Puha krumplis kenyér
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 30 dkg főtt krumpli
- 1 evőkanál só
- 2,5 dl víz a krumpli főzőlevéből
- 5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 5 evőkanál olaj
Elkészítés
- A megfőtt krumplit leszűrjük és a főzőlevét félre tesszük.
- A krumplit áttörjük (nem baj, ha marad benne kisebb darab krumpli) és kihűtjük.
- Kb. 1 dl langyos főzőlében megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót és az őrölt köménymagot.
- A felfutott élesztőt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, miközben fokozatosan adagoljuk az olajat és a maradék főzőlevet.(Ez utóbbival óvatosan bánjunk, inkább kevesebbet öntsünk hozzá, hiszen a krumpli amúgyis lágyítja a tésztát.)
- A begyúrt krumplis kenyér tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
- 200 fokon megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kenyér receptek
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek