Oldal kiválasztása

Puha krumplis kenyér

PRÉMIUM »
Puha krumplis kenyér
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 8 személyre

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 1 evőkanál
  • 2,5 dl víz a krumpli főzőlevéből
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 5 evőkanál olaj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A megfőtt krumplit leszűrjük és a főzőlevét félre tesszük.
  • A krumplit áttörjük (nem baj, ha marad benne kisebb darab krumpli) és kihűtjük.
  • Kb. 1 dl langyos főzőlében megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót és az őrölt köménymagot.
  • A felfutott élesztőt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, miközben fokozatosan adagoljuk az olajat és a maradék főzőlevet.
    (Ez utóbbival óvatosan bánjunk, inkább kevesebbet öntsünk hozzá, hiszen a krumpli amúgyis lágyítja a tésztát.)
  • A begyúrt krumplis kenyér tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
  • 200 fokon megsütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!