Oldal kiválasztása

Cukkinis-krumplis tócsni sütőben

PRÉMIUM »
Cukkinis-krumplis tócsni
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 35 minutes
Összesen: 1 hour 15 minutes
Adag: 2 személyre

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű cukkini kb. 50 dkg
  • 3 nagy krumpli kb. 40 dkg
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • szezámmag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A cukkinit nem hámozuk meg, viszont étkezési szódabikarbónával és egy dörzsi szivacs segítségével megtisztítjuk. Majd a végeit levágjuk.
  • A krumplit megpucoljuk.
  • Egy nagy lyukú reszelőn a cukkinit és a krumplit lereszeljük és kinyomkodjuk, hogy a leve ne áztassa el.
  • Hozzá adjuk a lisztet, a sajtot, a lereszelt fokhagymát, a tojást. Sózzuk, borsozzuk és gombócokat formázunk belőle.
  • A tepsibe sütőpapírt rakunk, amit vékonyan beolajozunk.
  • A gombócokat tepsibe helyezzük és villával kicsit lenyomkodunk.
  • Mindegyikre csepegtetünk egy kevés olajat. Majd megszórjuk szezámmaggal.
  • 180 fokos sütőbe toljuk a cukkinis tócsnikat és pirosra sütjük. Félidőben megfordítjuk őket.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!