Cukkinis-krumplis tócsni sütőben
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 3 közepes méretű cukkini kb. 50 dkg
- 3 nagy krumpli kb. 40 dkg
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- szezámmag
Elkészítés
- A cukkinit nem hámozuk meg, viszont étkezési szódabikarbónával és egy dörzsi szivacs segítségével megtisztítjuk. Majd a végeit levágjuk.
- A krumplit megpucoljuk.
- Egy nagy lyukú reszelőn a cukkinit és a krumplit lereszeljük és kinyomkodjuk, hogy a leve ne áztassa el.
- Hozzá adjuk a lisztet, a sajtot, a lereszelt fokhagymát, a tojást. Sózzuk, borsozzuk és gombócokat formázunk belőle.
- A tepsibe sütőpapírt rakunk, amit vékonyan beolajozunk.
- A gombócokat tepsibe helyezzük és villával kicsit lenyomkodunk.
- Mindegyikre csepegtetünk egy kevés olajat. Majd megszórjuk szezámmaggal.
- 180 fokos sütőbe toljuk a cukkinis tócsnikat és pirosra sütjük. Félidőben megfordítjuk őket.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Tavaszi ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Tavaszi ételek