Puha juhtúrós pogácsa

Hozzávalók
- 30 dkg vaj
- 25 dkg juhtúró
- 2 evőkanál joghurt
- 3 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
- A megolvasztott és langyosra hűtött vajhoz adjuk a juhtúrót, a joghurtot és belemorzsoljuk az élesztőt. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet és utoljára a sót.(A sóval vigyázzunk! Érdemes a tésztát megkóstolni előtte, hiszen a túró is sós.)
- Az egészet jól összegyúrjuk és letakarva kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
- Ezután lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- A juhtúrós pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással és 180 fokon kb, 20 perc alatt megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Pogácsák
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha