Puha juhtúrós pogácsa

Puha juhtúrós pogácsa
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 1 hour 10 minutes
Összesen: 2 hours 5 minutes
Adag: 40 darab
hirdetés

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál joghurt
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 tojás a kenéshez
hirdetés

Elkészítés

  • A megolvasztott és langyosra hűtött vajhoz adjuk a juhtúrót, a joghurtot és belemorzsoljuk az élesztőt. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet és utoljára a sót.
    (A sóval vigyázzunk! Érdemes a tésztát megkóstolni előtte, hiszen a túró is sós.)
  • Az egészet jól összegyúrjuk és letakarva kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
  • Ezután lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • A juhtúrós pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással és 180 fokon kb, 20 perc alatt megsütjük.
hirdetés