Oldal kiválasztása

Házi sütőtökös pogácsa pirított tökmaggal

PRÉMIUM »
Házi sütőtökös pogácsa pirított tökmaggal
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 36 darab

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 30 dkg sütőtök megsütve, tisztán
  • 1,5 evőkanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 tojás
  • 1 tojás a kenéshez
  • tökmag a szóráshoz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, pépesre tört tököt.
  • Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  • Az egészet összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és letakarva megkelesztjük.
  • Lisztezett felületen kb. 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, tökmaggal megszórjuk.
    Majd még egyszer lekenjük tojással, hogy a tökmagok ne essenek le.
  • 180 fokon pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!