Házi sütőtökös pogácsa pirított tökmaggal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 30 dkg sütőtök megsütve, tisztán
- 1,5 evőkanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bors
- 1 tojás
- 1 tojás a kenéshez
- tökmag a szóráshoz
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, pépesre tört tököt.
- Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
- Az egészet összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és letakarva megkelesztjük.
- Lisztezett felületen kb. 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, tökmaggal megszórjuk. Majd még egyszer lekenjük tojással, hogy a tökmagok ne essenek le.
- 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Péksütemények, Pogácsák
Menüsor: Ebéd ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Őszi ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Őszi ételek