Pudingos-mákos süti

Pudingos-mákos süti
Előkészítés: 1 hour 10 minutes
Sütés / Főzés: 36 minutes
Pihenő: 6 hours
Összesen: 7 hours 46 minutes
Adag: 25 szelet
hirdetés

Hozzávalók

Mézes tésztalapok hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tej

Mákos piskóta hozzávalói:

  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál zsír
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • 6 gr sütőpor

Pudingos krém hozzávalói:

  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg puha margarin
hirdetés

Elkészítés

  • Érdemes előző nap elkészíteni a mézes lapokat.
  • Ehhez összekeverjük a lisztet és a cukrot, a szódabikarbónát, beleütjük az 1 egész tojást. Az egészet összegyúrjuk a margarinnal, a mézzel és a kevés tejjel.
  • Lágy tésztát kapunk, amit elfelezünk és lisztezett felületen egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve 180 fokon kb. 8-8 perc alatt megsütjük.
  • Ezután félre tesszük hűlni.
  • A piskótához a tojást ketté vesszük, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a zsírral és a tejjel.
  • Beleszitáljuk a lisztet, jöhet hozzá a sütőpor és a mák.
  • Ha jól eldolgoztuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezt is kihűtjük.
  • A krémhez a pudingporból, cukorból és a tejből folytonos kevergetés mellett nagyon sűrű pudingot főzünk, majd amikor ez is kihűlt, habosra keverjük a puha margarinnal.

A sütemény összeállítása:

  • Alulra tesszük az egyik (kevésbé tetszetős) mézes lapot, rásimítjuk a krém felét, erre jön a mákos piskóta, a maradék krém és végül a mézes lap.
  • Letakarva pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lapok kicsit puhuljanak.
  • Majd kész az alul, felül roppanós, belül krémes ünnepi süti.
hirdetés