Pudingos-mákos süti

Hozzávalók
Mézes tésztalapok hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg puha margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tej
Mákos piskóta hozzávalói:
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál zsír
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg liszt
- 6 gr sütőpor
Pudingos krém hozzávalói:
- 2 csomag vanília pudingpor
- 15 dkg cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg puha margarin
Elkészítés
- Érdemes előző nap elkészíteni a mézes lapokat.
- Ehhez összekeverjük a lisztet és a cukrot, a szódabikarbónát, beleütjük az 1 egész tojást. Az egészet összegyúrjuk a margarinnal, a mézzel és a kevés tejjel.
- Lágy tésztát kapunk, amit elfelezünk és lisztezett felületen egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve 180 fokon kb. 8-8 perc alatt megsütjük.
- Ezután félre tesszük hűlni.
- A piskótához a tojást ketté vesszük, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a zsírral és a tejjel.
- Beleszitáljuk a lisztet, jöhet hozzá a sütőpor és a mák.
- Ha jól eldolgoztuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezt is kihűtjük.
- A krémhez a pudingporból, cukorból és a tejből folytonos kevergetés mellett nagyon sűrű pudingot főzünk, majd amikor ez is kihűlt, habosra keverjük a puha margarinnal.
A sütemény összeállítása:
- Alulra tesszük az egyik (kevésbé tetszetős) mézes lapot, rásimítjuk a krém felét, erre jön a mákos piskóta, a maradék krém és végül a mézes lap.
- Letakarva pár órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lapok kicsit puhuljanak.
- Majd kész az alul, felül roppanós, belül krémes ünnepi süti.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek