Oldal kiválasztása

Szilvás-mákos morzsás süti

PRÉMIUM »
Szilvás-mákos morzsás süti
Előkészítés: 2 hours
Sütés / Főzés: 45 minutes
Összesen: 2 hours 45 minutes
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók

Tészta hozzávaló:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja elhagyható

Krém hozzávalói:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 kg szilva

Morzsa hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • fahéj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A krémhez a tejet felforraljuk, a pudingport összekeverjük a cukorral és a mákkal, majd a forró tejbe öntjük. Kavargatva összefőzzük és kihűtjük.
  • A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, a cukrot, a citromhéjat. Belemorzsoljuk a vajat, összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  • A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
  • A morzsához a hozzávalókat kézzel összevegyítjük, de nem gyúrjuk össze, mint a tésztát, hanem hagyjuk morzsa állagúra.

Jöhet a süteményünk összeállítása:

  • A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  • Megkenjük a krémmel, rásorakoztatjuk a felezett szilvát és végül rászórjuk a morzsát.
  • 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
    Szilvás-mákos morzsás süti tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!