Szilvás-mákos morzsás süti
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Tészta hozzávaló:
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja elhagyható
Krém hozzávalói:
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília pudingpor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált mák
- 1 kg szilva
Morzsa hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- fahéj
Elkészítés
- A krémhez a tejet felforraljuk, a pudingport összekeverjük a cukorral és a mákkal, majd a forró tejbe öntjük. Kavargatva összefőzzük és kihűtjük.
- A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, a cukrot, a citromhéjat. Belemorzsoljuk a vajat, összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat kézzel összevegyítjük, de nem gyúrjuk össze, mint a tésztát, hanem hagyjuk morzsa állagúra.
Jöhet a süteményünk összeállítása:
- A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- Megkenjük a krémmel, rásorakoztatjuk a felezett szilvát és végül rászórjuk a morzsát.
- 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek