Paprikás krumpli virslivel és nokedlivel
PRÉMIUM »Hozzávalók
Paprikás krumpli hozzávalói:
- 1 kg krumpli
- 1 evőkanál zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 pár virsli
- só
- bors
Nokedli hozzávalói:
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 csipetnyi só
- víz
Elkészítés
- A zsíron megpirítjuk a felaprított hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük a paprikával.
- A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymára rakjuk. Felöntjük vízzel és fedő alatt megfőzzük.
- Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg adhatunk hozzá csípős paprikát (én egy csöppnyi paprikaolajat öntök rá).
- A kész állapot előtt 5 perccel belerakjuk a felkarikázott 2 pár virslit is.
- Ezután gazdagíthatjuk a paprikás krumplinkat nokedlivel.
- Ehhez nokedli hozzávalóit összekeverjük egy tálban és forrásban lévő vízben kifőzzük.
- Majd tálaláskor a paprikás krumpli mellé szedhetjük vagy össze is keverhetjük.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha