Gulyásleves sertéshúsból
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- 4 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 kis gumó zeller
- 4 nagyobb krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Először a pörköltet készítjük el. Ehhez az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, majd rárakjuk a felkockázott sertéslapockát.
- Csak miután a hús kifehéredett és egy kis lét engedett, szórjuk meg a paprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük vízzel. Fedő alatt félig megfőzzük.
- A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk és a krumpli kivételével fél fővésben lévő sertéshúshoz adjuk. Tovább ízesíthetjük a levesünket egy gerezd fokhagymával.
- A gulyásleves elkészülte előtt 30 perccel belerakjuk a felkockázott krumplit is, majd a legvégén a felaprított zöldségzöldet.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha