Oldal kiválasztása

Vanília pudingos-őszibarackos pite

PRÉMIUM »
Vanília pudingos-őszibarackos pite
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 30 minutes
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 25 szelet

Hozzávalók

Pite tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás + 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl

Barackos töltelék hozzávalói:

  • 1 kg őszibarack
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Pite tésza elkészítése:

  • Összekeverjük a lisztet a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a kétféle cukrot, az egész tojást és a tojássárgát, valamint a tejfölt.
  • Az egészet összegyúrjuk és addig pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

Barackos töltelék elkészítése:

  • Az őszibarackot megpucoljuk és kockára vágjuk.
  • Meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, végül összekeverjük a vanília pudingporral.

Őszibarackos pite összeállítása:

  • A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
  • A pite tésztát elfelezzük és tepsi méretűre kinyújtjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  • Rákanalazzuk az őszibarackos tölteléket, elegyengetjük és beborítjuk a tészta másik felével.
  • Villával megszurkáljuk és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!