Oldal kiválasztása

Őszibaracklekvár házilag

PRÉMIUM »
Őszibaracklekvár házilag
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 4 hours
Dunsztolás: 1 day
Összesen: 1 day 5 hours
Adag: 3 üveg

Hozzávalók

  • 3 kg őszibarack tisztán (netto)
  • 60 dkg cukor
  • 0.5 db citrom leve

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A megtisztított, héj nélküli őszibarackokat feldaraboljuk és egy nagy fazékban kis lángon elkezdjük főzni.
  • Amikor felhabzik, visszavesszük a tüzet a legkisebb fokozatra.
  • A lekvárfőzés lassú folyamat és szinte állandó ottlétet kíván, mert gyakran kell kevergetni.
  • Kb. 1 óra főzés után botmixerrel besegítünk egy kicsit. De ne vigyük túlzásba, hagyjunk benne darabos barackokat is.
  • Újra feltesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a cukrot. (Ízléstől és a barack cukortartamától függően ez lehet több vagy éppen kevesebb.)
  • Beleöntjük a citromlevet és főzzük tovább.
  • Az őszibarack lekvárunk egy idő után sötétebb lesz és elkezd besűrűsödni.
    Ekkor kimosott, sütőben vagy mikróban csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárokat.
  • Majd lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük őket minimum 1 napra.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!