Őszibaracklekvár házilag
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 3 kg őszibarack tisztán (netto)
- 60 dkg cukor
- 0.5 db citrom leve
Elkészítés
- A megtisztított, héj nélküli őszibarackokat feldaraboljuk és egy nagy fazékban kis lángon elkezdjük főzni.
- Amikor felhabzik, visszavesszük a tüzet a legkisebb fokozatra.
- A lekvárfőzés lassú folyamat és szinte állandó ottlétet kíván, mert gyakran kell kevergetni.
- Kb. 1 óra főzés után botmixerrel besegítünk egy kicsit. De ne vigyük túlzásba, hagyjunk benne darabos barackokat is.
- Újra feltesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a cukrot. (Ízléstől és a barack cukortartamától függően ez lehet több vagy éppen kevesebb.)
- Beleöntjük a citromlevet és főzzük tovább.
- Az őszibarack lekvárunk egy idő után sötétebb lesz és elkezd besűrűsödni.Ekkor kimosott, sütőben vagy mikróban csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárokat.
- Majd lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük őket minimum 1 napra.
Receptjellemzők
Receptek: Lekvárok
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek