Gyömbérszörp házilag
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 25 dkg gyömbér
- 2 db citrom
- 25 dkg cukor
- 8 dl víz
Elkészítés
- Vízből és a cukorból szirupot fedő alatt főzünk.
- Addig a gyömbért vékonyan meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
- Amikor a szirupunk kész (a cukor felolvadt és a vízben gyöngyözni kezd), a gyömbérszeleteket beletesszük. Fedőt rátesszük és kihűtjük. (Ez eltart pár óráig.)
- Ha már csak éppen langyos, hozzáöntjük a citromok kifacsart levét.
- Fedő alatt hagyjuk az ízeket összeérni. Minél több időt szánunk rá, annál csípősebb lesz a szörpünk. Közben lehet kóstolgatni. (Ha szereted a gyömbér és a citrom erős, jellegzetes ízét, akkor csak másnap vegyük újból elő.)
- Ha úgy gondoljuk megfelelő az ízharmónia, egy tálba leszűrjük, üvegbe öntjük és hűtőben tálaljuk a gyömbérszörpöt.
Receptjellemzők
Receptek: Szörp receptek
Menüsor: Ital receptek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ital receptek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Évszak: Nyári ételek