Oldal kiválasztása

Nehéz sós teasütemény

PRÉMIUM »
Nehéz sós teasütemény
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Pihenő: 30 minutes
Összesen: 1 hour 5 minutes
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál
  • 2 tojássárga
  • 130 ml tej
  • 2 tojásfehérje
  • köménymag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet.
  • Az egészet összegyúrjuk, egy kiterített sütőpapíron kinyújtjuk és 30 percre betesszük a fagyasztóba.
  • A fél óra leteltével megkenjük a tésztát a felvert tojásfehérjével, gazdagon megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval felszeleteljük.
  • Kicsit széthúzgáljuk a nehéz sós teasüteményünket. Ha nem férnek el, egy másik tepsit is előveszünk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!