Nehéz sós teasütemény
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál só
- 2 tojássárga
- 130 ml tej
- 2 tojásfehérje
- köménymag
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet.
- Az egészet összegyúrjuk, egy kiterített sütőpapíron kinyújtjuk és 30 percre betesszük a fagyasztóba.
- A fél óra leteltével megkenjük a tésztát a felvert tojásfehérjével, gazdagon megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval felszeleteljük.
- Kicsit széthúzgáljuk a nehéz sós teasüteményünket. Ha nem férnek el, egy másik tepsit is előveszünk.
- 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sós aprósütemények
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek